Microsoft Copilot, ChatGPT ile rekabet etmekte zorlanıyor

Microsoft’un Yapay Zeka Destekli Asistanı Copilot, Rekabet Edebilmek İçin Yeniden Konumlandırıyor!

Microsoft’un yapay zeka destekli asistanı Copilot, rakipleriyle rekabet etme konusunda zorlanıyor gibi gözüküyor. Teknoloji bülteni Newcomer’a göre, Copilot’un haftalık kullanıcı sayısı son bir yıl içinde yaklaşık 20 milyon civarında sabit kaldı. Oysa aynı dönemde, OpenAI’nin ChatGPT’si haftalık 400 milyon kullanıcıya ulaşarak devasa bir büyüme gösterdi.

Mart ayında Microsoft’un mali işler müdürü Amy Hood liderliğinde yapılan yıllık yönetici toplantısında paylaşılan verilere göre, bu durum Microsoft içinde bazı soru işaretleri yarattı. Copilot, ChatGPT’ye benzer özellikler sunmasına rağmen, aynı ilgiyi çekmekte başarılı olamadı.

Microsoft, Copilot’u Windows 11, Microsoft 365 ve Edge tarayıcısına entegre etmeye çalışsa da, bu entegrasyonlar beklenen etkiyi yaratmadı. Copilot, birçok platformda var olmasına rağmen, kullanıcı ilgisinde ChatGPT’nin gerisinde kaldı.

Şirket, Copilot’un yeniden konumlandırılması ve OpenAI’ye olan bağımlılığın azaltılması için çeşitli adımlar atmaya karar verdi. Bu kapsamda yapay zeka alanında önde gelen isimlerden Mustafa Süleyman ve ekibini Inflection AI’den transfer ederek yeni bir AI bölümü oluşturdu. Süleyman, Microsoft AI CEO’su olarak Copilot’un geleceğini şekillendirme çalışmalarına liderlik ediyor. Bu çalışmalar arasında kullanıcı adına doğrudan eylemde bulunabilen yeni yeteneklerin geliştirilmesi de bulunuyor.

Farklılık Yaratma ve Yenilik Getirme Çabaları…

Ancak şu ana kadar yapılan değişiklikler, geniş Windows kullanıcı kitlesi veya diğer tüketici grupları tarafından tam anlamıyla benimsenmedi. Copilot’un günlük yaşama entegre olacak kadar güçlü bir çekim oluşturabilme yeteneği belirsizliğini koruyor.

Microsoft’un stratejisinin önemli bir parçası, OpenAI’ye yaptığı milyarlarca dolarlık yatırım. Bu yatırımlar sayesinde Microsoft, OpenAI’nin en güncel yapay zeka modellerine erişim sağlıyor ve araştırmalarını destekliyor. Ancak, ChatGPT pazara ilk çıkanlardan biri olduğundan, hala kullanıcı deneyimlerini büyük ölçüde etkiliyor.

Copilot’un ChatGPT’den farklılaşarak ve yenilikçi özellikler sunarak kullanıcı çekebilmesi için atması gereken adımlar net değil. Yapay zeka pazarındaki rekabet devam ederken, Microsoft’un Copilot’u nasıl konumlandıracağı merakla bekleniyor.

Related Posts

TikTok tehlike saçıyor! Uzmanlardan uyarı geldi…

Çalışmayı yürüten psikiyatrist Dr. Ashley Shiros, araştırmaya katılan 500 öğrencinin önemli bir bölümünün sahte içerikleri izledikten sonra kendilerinde DEHB olduğuna ikna olduğunu söyledi. Katılımcıların çoğu daha önce herhangi bir uzman …

Samsung’un üçe katlanabilen telefonun nasıl görüneceği ortaya çıktı

Samsung’un üzerinde çalıştığı üçe katlanabilen akıllı telefonu tanıtımdan önce ortaya çıktı.

Telegram’a yeni özellikler geldi

Telegram için yeni özellikler geldi. Kontrol listelerinden, kanallarda önerilen gönderilere kadar yeni özellikler uygulamaya geldi.

Kaspersky’den yapay zekâ kamuflajlı siber saldırılara karşı uyarı; “Kimlik avı ve spam tehditleri sürüyor!”

Kaspersky’den yapay zekâ kamuflajlı siber saldırılara karşı uyarı; “Kimlik avı ve spam tehditleri sürüyor!”

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.

iOS 26 ile gelecek yeni özellik her iPhone için sunulmayacak

iOS 26 ile geleceği duyurulan yeni pil modu yeni sürümü destekleyen her iPhone için sunulmayacak.