Küresel piyasalarda zayıf seyir

Küresel Piyasalar Suriye ve Asya Gelişmelerine Odaklandı

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verileri ve Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Fed’in gelecek haftaki faiz kararına etki edebilecek ABD enflasyon verileri öncesinde, Suriye’deki Esad rejiminin devrilmesi yatırımcıların güvenli limanlara yönlenmesine neden oldu.

Euro değer kaybederken, dolar ve İsviçre frangı güvenli liman statüsünden destek buldu. Altın ise, Çin Merkez Bankası’nın alım yapmasının ve Suriye’deki hızlı değişimin Orta Doğu’da istikrarsızlığı artırmasının ardından yükseldi.

Asya Piyasaları Güney Kore ve Çin Verileriyle Dalgalanıyor

Asya piyasaları, Güney Kore’deki siyasi gelişmeler ve Çin’deki enflasyon verileriyle hareketleniyor. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un azil süreci ve Çin’deki enflasyon verileri, Asya borsalarında dalgalanmaya neden oldu. Güney Kore Kospi endeksi düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi de negatif bir seyir izledi. Çin’de enflasyonun beklentilerin altında kalması, ekonomik belirsizlikleri artırdı.

Çin’de Enflasyon Beklentilerin Altında Kaldı

Çin’de yıllık tüketici enflasyonu, Kasım ayında beklentilerin altında yüzde 0,2 olarak gerçekleşti. Üretici fiyat endeksindeki düşüş ise Ekim ayındaki seviyelerinden daha yavaş olsa da, 26 aydır deflasyon devam ediyor. Bu veriler, Politbüro’nun ekonomiyle ilgili toplantısından önce geldi.

Pinpoint Asset Management’ın baş ekonomisti Zhiwei Zhang, “Ekonomik toparlanma devam ediyor ancak enflasyon hala istenen seviyeye ulaşmış değil. Çin’de deflasyonu sonlandırmak için daha fazla mali destek gerekiyor” dedi. Bloomberg Ekonomisti Eric Zhu ise “Özel sektör zayıf durumda, ekonomiyi desteklemek ve deflasyon risklerini önlemek için daha fazla hükümet teşviki gerekli” yorumunu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir