Niğde Okullarında İklim Dostu Eğitim Projesi Uygulanıyor

Niğde’deki Okullarda Çocuklara İklim Dostu Eğitim Veriliyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen ‘İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi’ projesi kapsamında, kasaba okullarında çocuklara yağmur suyu hasadı ve kompost eğitimi veriliyor.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Deveci, yaptığı açıklamada, “Çocuklara kompostun ne olduğunu, neden karton serdiğimizi, dalların önemini ve doğal gübrenin ne olduğunu anlatıyoruz. Sonra okul bahçesinde hep birlikte uygulama yapıyoruz ve bu bahçeyi yağmur suyu ile nasıl sulayabileceğimizi gösteriyoruz. Bu bahçeler bir okul için sürdürülebilirlik adına verilebilecek en güzel hediyedir” dedi.

Deveci, çocuklara verilen eğitimlerin onların gelecekteki meslek seçimlerine dahi etki edebileceğini vurgulayarak, ailelere de bu bilgilerin aktarılmasıyla farkındalığın geniş çevrelere yayılacağını belirtti. Yağmur suyu hasadı sistemlerinin her evde kolayca uygulanabileceğini belirten Deveci, bu sistemin özellikle kırsalda her evde, hatta şehirdeki binalarda bile uygulanması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Verilen teorik eğitimin ardından kompost yapımını ve yağmur suyu hasadı yöntemlerini öğrenen öğrenciler, okullarının bahçelerinde uygulama gerçekleştirdi.

Proje ile çevre dostu bir yaşam tarzı benimsemesi hedefleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEMA TEKELİ – Yerel

Related Posts

İzmir Barosu, Çocuk Hakları İhlallerine Dikkat Çekti

(İZMİR) – İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir basın açıklaması düzenleyerek, çocuk hakları alanındaki ihlallere dikkat çekti. Baro Başkanı Sefa Yılmaz, “Cumhuriyet’e ve demokratik değerlere yönelik saldırılar …

Edebiyat Fakültesinde “Timur ve Dönemi” tartışılacak

 Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi iş birliğinde “Timur ve Dönemi  Sempozyumu” düzenlenecek.

İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler arasında ilk sırada garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı …

Öğrencileri okula kilitlediler

Proje okulları atamaları protestolarında öğrencilerin okula kilitlenmesine ilişkin konuşan Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, “Bu bir güvenlik uygulaması değil, açıkça bir baskı rejiminin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Biga Kaymakamı, 23 Nisan’da Koltuğunu Down Sendromlu Çocuğa Devretti

Biga Kaymakamı Ercan, koltuğunu down sendromlu Muharrem’e bıraktı ÇANAKKALE – Çanakkale’nin Biga ilçesinde Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Down sendromlu Muharrem Berk’e bıraktı. 23 …

Şarkışla’da Arıcılık Kursu Açıldı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde toplam 84 saat sürecek olan kursa 28 kursiyer katılıyor. 25 Mayıs’ta sona erecek eğitim programı kapsamında kursiyerlere hem …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir