YKS Öncesi Hazırlanma Zamanı!

YKS Öncesi Tercihlerinizi Planlamaya Başlayın

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu sona erdi ve şimdi öğrenciler ile aileleri için heyecanlı bir bekleyiş süreci başladı.

Uzman Psikolog Danışman Sevgi Toprakyaran, 22 Temmuz’da açıklanması beklenen sonuçlar öncesindeki dönemin doğru bir planlama ile en verimli şekilde geçirilebileceğini vurgulayarak, “Şimdiden ilgilendiğiniz bölümleri ve üniversiteleri araştırmaya başlayın. Geçmiş yılın taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan bilgileri gibi detayları YÖK Atlas ve tercih robotlarından inceleyin” önerisinde bulundu.

Toprakyaran ayrıca, bu sürecin sadece bir bekleyiş olmadığını, aksine geleceğe yön verme zamanı olduğunu belirterek, “Kendinizi daha iyi tanıyın, hayalinizdeki meslekleri araştırın ve hedeflerinizi netleştirin” dedi. Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yönetici Yardımcısı olan Uzman Psikolog Danışman Sevgi Toprakyaran, adaylara YKS sonuçları açıklanana kadar yol haritası çizdi.

Bekleyiş Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

ÖSYM’nin 22 Temmuz’da 2025-YKS sonuçlarını açıklayacağını hatırlatan Sevgi Toprakyaran, “Bu bekleyiş süreci, pek çok aday için stresli olabilir. Ancak bu zamanı doğru değerlendirmek, tercih dönemine güçlü bir hazırlık ve psikolojik rahatlama sağlayabilir” açıklamasında bulundu. Toprakyaran, adayların üniversitelerin web sitelerinden bölümlerin detaylarına ulaşarak tercih sürecine hazırlanmalarını önerdi.

Hangi Meslek Size Uygun?

Rehberlik Uzmanı Sevgi Toprakyaran, doğru tercih yapabilmek için kişinin kendisini tanıması gerektiğini vurgulayarak, “İlgi alanlarınızı, güçlü yönlerinizi ve beklentilerinizi gözden geçirin. Kariyer Testleri gibi araçlar size rehberlik edebilir. İlginizi çeken bölümleri listeleyin ve hangi üniversitelerde bulunduklarını not alın. Bu liste tercih sürecinde size yardımcı olacaktır” dedi.

Üniversite ve Meslek Araştırmaları Yapın

Uzman Psikolog Danışman Toprakyaran, YKS sonrası dinlenmenin önemli olduğunu ancak adaylara her gün kısa sürelerle üniversite ve meslek araştırmaları yapmalarını önerdi. Bu sayede tercih döneminde yaşanabilecek kaygının azaltılabileceğini belirtti.

Geleceğinizi Şimdi Planlayın

Sevgi Toprakyaran, adayların 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu inceleyerek bölümlere özel koşulları kontrol etmelerini önerdi. Toprakyaran, “Bu süreç sadece bir bekleyiş değil, geleceğinize yön verme zamanı. Kendinizi daha iyi tanıyın, hayalinizdeki meslekleri araştırın ve hedeflerinizi netleştirin. 2025-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra size en doğru desteği sunmaya devam edeceğiz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

72 yaşında hâlâ ince ve enerjik! Brigitte Macron spor hocası da kullanmıyor: 1 alışkanlığı yetiyor!

72 yaşında ama hâlâ enerjik, zarif ve dikkat çekici… Fransa’nın First Lady’si Brigitte Macron, yaşına meydan okuyan görünümüyle hem ülkesinde hem de dünyada ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki sırrı ne?

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçak organ nakli için havalandı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait ambulans uçakla Kayseri’den alınan kalp grefti, bir hastaya nakledilmek üzere İstanbul’a ulaştırıldı. Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait ambulans uçağımız ile acil organ nakli bekleyen bir vatandaşımız için Kayseri’den İstanbul’a kalp grefti başarıyla ulaştırıldı. Vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

4 yıl umursamadı, kanser çıktı! İlk işareti nokta gibi: ‘Kolumun bir kısmı alındı’

Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, ancak ihmal edildiğinde ölümcül olabilen bir hastalık. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki Jane Murray’in hikâyesi bu gerçeği ortaya koyuyor. Kolundaki işareti görmezden gelen kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. İşte sürecin detayları.

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.