Chery ve BYD’den sonra bir Çinli daha Türkiye’de fabrika kuruyor: Eskişehir’e kurulacak

SWM Motors, Türkiye’de Üretime Başlıyor

Çinli otomobil üreticisi SWM Motors, Türkiye’de Eskişehir’de 2025’in son çeyreğinde üretime başlama kararı aldı. Şirket, ilk aşamada yılda 25 bin adet plug-in hibrit ve benzinli SUV üretecek ve bu araçları yurtdışına ihraç edecek.

Türkiye, Çinli Otomotiv Yatırımlarının Merkezi Oluyor

BYD ve Chery’nin ardından SWM Motors’un da Türkiye’ye yatırım yapma kararı alması, ülkemizi otomotiv üretim merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Lojistik avantajlar, kalifiye iş gücü ve Avrupa Birliği’ne yakınlık, Türkiye’yi cazip kılıyor.

Rekabet ve Tüketiciye Fiyat Avantajı

Çinli markaların Türkiye’de üretim yapması, sektörde rekabeti artırarak tüketicilere daha uygun fiyatlı araç seçenekleri sunabilir. Ancak bu yatırımların sürdürülebilir olabilmesi için servis ve yedek parça altyapısı da önem taşıyor.

Çinli otomobil üreticileri Türkiye’ye olan ilgilerini artırıyor. BYD ve Chery’nin ardından SWM Motors da Türkiye’ye fabrika açacak. SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, şirketin Eskişehir’de 2025 son çeyreğinde üretime geçeceğini duyurdu.

SWM’nin İlk Hedefi 25 Bin Araç

Azmanoğlu’nun açıklamasına göre, SWM Motors’un Eskişehir’de kuracağı tesisinde ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. Fabrikada, markanın plug-in hibrit ve benzinli SUV modelleri üretilecek ve yurtdışına ihraç edilecek. Azmanoğlu, ilerleyen dönemlerde üretim kapasitesinin artacağını belirtti.

Piyasada Rekabet Kızışıyor

Çinli otomobil üreticilerinin Türkiye’ye yapacakları yatırımlar, sektörde büyük değişime neden olabilir. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Çinli markaların Türkiye’ye yatırım yapmasının sevindirici olduğunu belirtti. Ertemel’e göre, Çinli markaların Türkiye’ye sırayla gelmesi, ülkenin otomotiv üretim merkezi olma yolundaki iddiasını güçlendiriyor.

Related Posts

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatımız son 22 yılda 7,7 kat yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracat teşvikleri noktasında her zaman ihracatçıların yanında yer aldıklarını bildirerek, “Mal ve hizmet ihracatımız son 22 yılda 7,7 kat yükseldi ve yılda 377 milyar dolar döviz kazanan bir ülke konumuna geldik.” dedi.

KKM bakiyeleri küçülmeye devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 33 milyar 836 milyon lira azalarak 625 milyar 887 milyon liraya düştü.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun uyardı: Emekli maaşını faiziyle geri ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Emeklilikte yaşanan hatalar çalışanları zor durumda bırakıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, dikkatsizliğin hak kayıplarına ve maddi sıkıntılara yol açabileceğini belirtti. Sürecin dikkatle takip edilmesi büyük önem taşıyor.

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası günü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,21 azalarak 42.051,06 puana düştü. S&P 500 yüzde 0,1 artışla 5.892,58 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,72 kazançla 19.146,81 puana yükseldi. Hafta başında ABD-Çin …

Mevduat faizi 60’a dayandı: 100 bin liranın getirisi belli oldu!

Türk Lirası (TL) mevduat faizleri, Merkez Bankası’nın TL’ye dönüşü teşvik eden adımları sonrası son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Özellikle 1-3 ay vadeli TL mevduat faizleri, %57,90’a kadar yükselerek yatırımcıların ilgisini yeniden TL’ye …

Dünyanın ilk ticari ölçekli e-metanol tesisi Danimarka’da açıldı

Dünyanın ilk ticari ölçekli e-metanol tesisi Danimarka’da açıldı