4 yıl umursamadı, kanser çıktı! İlk işareti nokta gibi: ‘Kolumun bir kısmı alındı’

Cilt Kanseri Teşhisi Geç Konuldu, Jane’nin Hikayesi

Cilt kanseri, özellikle melanom türü, hızlı bir şekilde ilerleyebilen ve tedavi edilmediğinde ölümcül olabilen bir hastalık olarak biliniyor. 46 yaşındaki Jane, cilt kanseri olduğunu çok uzun zaman sonra öğreniyor. Üstelik görmezden geldiği bir detay sayesinde…

Jane Murray, Güneşin Zararlarına Dikkat Etmedi

Jane Murray, güneşlenmeyi seven bir anne olarak yıllarca tatillerde saatlerce güneşin altında vakit geçirdi. Ancak, kolunda beliren büyük bir beni dört yıl boyunca önemsemedi. “Masum görünüyor” diye düşünerek doktora gitmeyi erteledi. Ta ki bir hemşire arkadaşının uyarısıyla geçtiğimiz yıl aile hekimine başvurana kadar.

Etkili Tedavi İle Mücadele Devam Ediyor

Doktor, benin şüpheli göründüğünü fark ederek hemen biyopsi yapılmasını önerdikten sonra ben, cerrahi olarak çıkarıldı ve İngiltere’deki bir melanom uzmanına analiz için gönderildi. Sonuçlar, Murray’in ikinci evre melanomla karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Araştırmalara göre, bu evrede teşhis edilen hastaların yaklaşık yüzde 15’i beş yıldan fazla yaşayamıyor.

İyileşme Süreci ve Önemli Dersler

“Ameliyattan uyandığımda kolumun büyük bir kısmının alındığını gördüm. Beklediğimden çok farklı bir sonuçtu” diyen Murray, yaşadığı şoku bu şekilde anlattı. Kanserden tamamen kurtulan kadın, iyileşme sürecinde 8. haftayı geride bıraktıktan sonra deneyimin cilt sağlığına bakış açısını kökten değiştirdiğini belirtti. Şimdi geriye dönüp baktığında, güneş yanıklarının cilt kanseri riskini artırdığını ve bu riskin hiçbir tatil keyfine değmediğini söylüyor.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Murray kendi deneyiminden yola çıkarak, “Eğer vücudunuzdaki bir ben size tuhaf geliyorsa, kontrol ettirmekten çekinmeyin” diyerek erken teşhisin cilt kanseriyle mücadelede önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Benlerdeki değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmak ve doktora başvurmak, sağlığınızı korumanın en önemli adımlarından biri olabilir.

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat, sebebi işiniz olabilir

Fibromiyalji yorgunluk, kronik ağrı ve sindirim sorunlarıyla seyreden bir hastalık. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mert Sancar, “Gazetecilik, mimarlık, finans sektörü gibi meslekler ile uğraşanlarda veya işini sevmeyen kişilerde fibromiyalji sıklıkla görülebilir” dedi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.